Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 08

----

04/03/1446

----

18 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

 پيامبر صلى الله عليه و سلم فرمودند: "ما خلا رجل بامرأة إلا كان الشيطان ثالثهما" (روايت احمد 26/1) ، يعنى: "هيچ مردى نيست كه با زن (نامحرمى) خلوت كند مگر اينكه شيطان شخص سوم آنها خواهد بود".

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

الهیات و ادیان>آثار>کتابخانه خسرو بیک

شماره مقاله : 1519              تعداد مشاهده : 717             تاریخ افزودن مقاله : 4/2/1389

کتابخانه ی خسرو بیک، نماد هویت ملت بوسنی


کتابخانه ی خسرو بیک را می توان خلاصه ای از تاریخ ملت بوسنی دانست. این کتابخانه در برگیرنده ی مجموعه ای بزرگ از نسخ خطی است شامل 10000 مخطوطه به زبان های مختلف. این گنجینه بزرگ قابل مقایسه با کتابخانه های بزرگ اروپا است.



مخطوطه های موجود در این کتابخانه موضوعات مختلفی را در بر گرفته است. علوم اسلامی، طب، داروشناسی، دامپزشکی، ریاضیات، علم فلک، فلسفه و منطق، تاریخ، لغت و ادبیات.



این کتابخانه به دست والی بوسنی، "خسرو بیک" به سال 943 هجری (1537 میلادی) تاسیس شد. وی این مرکز را وقف طلاب علم نمود. این مرکز تاکنون نیز جزو اوقاف اسلامی است.



"مصطفی یاهیچ" مدیر این مرکز می گوید به علت فجایعی که طی چهار قرن اخیر بر سارایوو گذشته است نمی توان رقم دقیق مخطوطه هایی که از اول در این مرکز موجود بوده را اعلام کرد. مخصوصا که در غارتی که به دست "اوگین ساوویسکی" اتریشی به سال 1697 رخ داد، بخش بزرگی از نسخ خطی به غارت رفت.



وی در گفتگو با الجزیره افزود: در جنگ اخیر بالکان این کتابخانه از تخریب نجات یافت و گنجینه ی آن به جای امنی منتقل شد و هم اکنون ساختمان جدید کتابخانه در نزدیکی مبنای قدیمی آن در حال ساخت است.



یاهیچ همچنین گفت: این کتابخانه دو گونه از مخطوطه ها را شامل می شود: نخست، مخطوطه های علمای بوسنی که علم شرعی را در مدارس بغداد و قاهره فراگرفته بودند و نوع دوم مخطوطه های اسلامی قدیمی هستند که از مکه و مدینه و قاهره و بغداد و استانبول توسط علما و حجاج و طلاب علم، آورده شده.


هم اکنون قدیمی ترین مخطوطه ی موجود در این کتابخانه، "احیاء علوم الدین" محمد غزالی است که تاریخ آن به سال 500 هجری برمی گردد. (حدود 900 سال) همچنین کتاب های "مسور الخطاب" ابوسجی شیراویح دیلمی همدانی، و "الکشف و البیان فی تفسیر القرآن" نوشته ی ابی اسحاق نیشابوری، که همین اندازه قدمت دارند.



اما در مورد تنوع زبانی این کتابخانه، یاهیچ می گوید این 10 هزار نسخه ی خطی به زبان های عربی، ترکی، فارسی، بوسنی و صربوکراوسی و دیگر زبانهای اروپایی است.



برای حفظ این گنجینه ی باارزش از تاریخ و هویت ملت بوسنی (وبلکه امت مسلمان) تمام محتویات این کتابخانه فهرست بندی شده و همچنین همه ی نسخ این کتابخانه اسکن شده و بصورت میکروفیلم و سی دی نگهداری می شود.



منبع گزارش:الجزیره. گزارشگر:ابراهیم القدیمی

ترجمه: ابوعامر. با اندکی تغییر و تصرف



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

امير مؤمنان علی رضی الله عنه می‌فرمايد: «من هرگز سنّت پيامبر را به خاطر قول كسي دیگر ترك نكردم» فتح الباري421/3.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 2181
دیروز : 2171
بازدید کل: 8156505

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010