Untitled Document
 
 
 
  2024 Oct 18

----

14/04/1446

----

27 مهر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

علي رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم دست حسن و حسين رضي الله عنهما را گرفت و فرمود: (من أحبّني و أحبّ هذين و أباهما و أمّهما كان معي في درجتي يوم القيامة) يعني: «هر كس مرا و اين دو را و پدر و مادرشان را دوست بدارد، روز قيامت همراه من خواهد بود». ترمذي رحمه‌الله بدين‌ شكل روايت كرده كه در بهشت، با من خواهد بود.
  روايت احمد؛ ترمذي، اين حديث را روايت كرده و آن را حديثي غريب دانسته است. مسند احمد (1/77)؛ سند ترمذي، شماره‌ي 3734؛ سير أعلام النبلاء (3/254).

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

تاریخ اسلام>سیره نبوی>خسرو پرویز > قتل خسرو پادشاه ايران به دست پسرش شيرويه

شماره مقاله : 1353              تعداد مشاهده : 414             تاریخ افزودن مقاله : 10/11/1388

 قتل خسرو پادشاه ايران به دست پسرش شيرويه در جمادي‌الاولي سال هفتم هجرت


[جريان قتل خسرو پادشاه ايران را از نامه‌ي پيامبر اكرم صلي الله عليه و سلم بر وي پي مي‌گيريم. متن نامه‌ي پيامبر اكرم صلي الله عليه و سلم اينگونه بود:]


(بسم الله الرحمن الرحيم. من محمد رسول‌الله إلى کسرى عظيم فارس. سلام على من اتبع الهدى وآمن بالله ورسوله، وأشهد أن لاإله إلا الله وحده لا شريک له، وأن محمداً عبده ورسوله؛ وأدعوک بدعاية الله؛ فإني أنا رسول‌الله إلى الناس کافة، ﴿لِيُنذِرَ مَن كَانَ حَيّاً وَيَحِقَّ الْقَوْلُ عَلَى الْكَافِرِين﴾. فأسلم تسلم؛ فإن أبيت فإن إثم المجوس عليك).

«بنام خداوند بخشنده مهربان. از محمد رسول خدا به خسرو بزرگ پارسيان. سلام بر آن کس که پيگير و پيرو هدايت باشد، و به خدا و رسول خدا ايمان بياورد، و گواهي دهد بر اينکه جز خداوند يکتاي بي‌همتا خدايي نيست؛ خداوندي که هيچ چيز و هيچکس شريک او نيست، و اينکه محمد بنده خدا و رسول اوست؛ و من تو را به آيين الهي دعوت مي‌کنم، که من خود رسول‌خدا بسوي تمامي مردم هستم؛ تا انذار گردد هر آنکس که زنده باشد، و سخن خداوند درباره کفرپيشگان تحقق يابد. اسلام بياور تا سالم بماني، و اگر خودداري کردي، گناه تمامي مجوسيان بر گردن تو خواهد بود!»

براي بردن اين نامه، پيامبر بزرگ اسلام، عبدالله بن حُذافة سهمي را برگزيدند. سهمي آن نامه را به بزرگ بحرين تسليم کرد، و نمي‌دانيم که آيا آن بزرگ بحرين يکي از مردان دربار خودش را به نزد خسرو ايران فرستاد و يا همچنان عبدالله سهمي را حامل آن نامه قرار داد. به هر حال، وقتي که آن نامه را براي خسرو خواندند، آن را پاره کرد، و با غرور و نخوتي زايدالوصف گفت: برده‌ي ناچيزي از افراد رعيت من نام خودش را پيش از نام من مي‌نويسد!؟ ماجرا را براي رسول‌خدا -صلى الله عليه وسلم- بازگفتند؛ رسول‌خدا -صلى الله عليه وسلم- فرمود: (مَزَّقَ الله مُلکَه) خداوند پادشاهي‌اش را پاره پاره کناد! و همانگونه که فرموده بودند، شد.

خسرو به باذان کارگزار خودش در يمن نوشت؛ دو مرد دلاور از مرداني که نزد تواند به سوي اين مرد که در حجاز است بفرست، تا او را به نزد من بياورند! باذان دو مرد از اطرافيانش را برگزيد. يکي از آندو، قهرمانه بانويه بود که حسابدار و مُنشي بود و به زبان فارسي مي‌نوشت؛ و ديگري خَرَّه خسرو از پارسيان[1]؛ و آندو را همراه با نامه‌اي به رسول‌خدا -صلى الله عليه وسلم- فرستاد حاکي از اينکه ايشان بايد به همراه آن دو مرد بسوي خسرو رهسپار گردند. وقتي آندو مرد به مدينه رسيدند، و با پيامبر اکرم -صلى الله عليه وسلم- مواجه شدند، يکي از آندو گفت: شاه شاهان خسرو به باذان پادشاه يمن نامه نوشته و او را امر کرده است که وي کساني را بفرستد تا شما را به نزد او ببرند. مرا نيز او نزد شما فرستاده است تا با من راه بيفتد برويم! و با سخناني تهديد‌آميز نيز بر زبان جاري کرد. نبي‌اکرم -صلى الله عليه وسلم- به آندو امر فرمودند که فردا ايشان را ملاقات کنند.

در همان اوان، به دنبال شکست ناهنجاري که سپاه ايران در برابر سپاه قيصر روم به آن دچار گرديد، انقلاب بزرگي نيز در اندرون خانه‌ي خسرو بر عليه وي برپا گرديد، و شيرويه پسر خسرو ايران کمر به قتل پدر بست و او را از پاي درآورد، و پادشاهي ايران را به دست گرفت. اين حادثه در شب سه‌شنبه ده روز گذشته از جمادي‌الاولي، سال هفتم هجرت روي داده است [2]. رسول خدا -صلى الله عليه وسلم- از اين ماجرا از طريق وحي باخبر شدند، و چون صبح فردا فرارسيد و آن دو فرستاده سر رسيدند، آن خبر را براي آنان بازگفتند. آندو گفتند: مي‌فهمي چه مي‌گويي؟ ما کمترين مجازات را براي تو درنظر خواهيم گرفت! مبادا مي‌خواهي اين قضيه را براي پادشاه گزارش کنيم؟! پيغمبر اکرم -صلى الله عليه وسلم- فرمودند:

(أخبراه ذلک عني، وقولا له إن ديني وسلطاني سيبلغ ما بلغ کسرى، وينتهي إلى منتهي الخفّ والحافر).

«آري، اين مطلب را درباره من به او گزارش کنيد، و به او بگوييد: دين من و سلطه آيين من تا آنجا که قلمرو خسرو پيش رفته است، پيش خواهد رفت؛ و قلمرو دين و آيين من تا آنجا که پاي اشتران و سُم اسبان برسد، گسترش خواهد يافت».

نيز به او بگوييد:

(إن أسلمت أعطيتک ما تحت يدک، و ملّکتک على قومک من الأبناء).

«اگر اسلام آوردي، تمامي آنچه را که در قلمرو پادشاهي توست به تو خواهم داد، و تو را بر ابناء احرار، مردمان خودت، پادشاه خواهم گردانيد!»

آن دو مرد از نزد نبي‌اکرم -صلى الله عليه وسلم- بيرون شدند و رفتند تا بر باذان وارد شدند، و خبري را که از رسول خدا -صلى الله عليه وسلم- شنيده بودند براي او بازگفتند. اندکي بعد، نامه‌اي به دست باذان رسيد که حاکي از قتل خسرو ايران به دست پسرش شيرويه بود. شيرويه در نامة خودش به باذان سفارش کرده بود: در مورد آن مردي که پدرم به تو دستور داده بود، هيچ اقدامي مکن تا فرمان من به تو برسد!

همين مسئله انگيزة اسلام آوردن باذان و همراهان وي از پارسيان که در يمن بودند، گرديد[3].


 
--------------------------------------------------------------------------------
پاورقي:


[1]- تاريخ ابن خلدون، ج 2، ص 37.

[2]- فتح الباري، ج 8، ص 127؛ تاريخ ابن خلدون، ج 2، ص 37.

[3]- محاضرات تاريخ الامم الاسلامية،‌خضري، ج 1، ص 147؛ نيز: فتح‌الباري، ج 8، ص 127-128.
 

 


به نقل از: خورشيد نبوّت، ترجمه فارسي «الرحيق المختوم» مؤلف: شيخ صفي الرحمن مبارکفوري، برگردان : دکتر محمدعلي لساني فشارکي



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

قال الأوزاعي: إن المؤمن يقول قليلاً ويعمل كثيراً، وإن المنافق يقول كثيراً ويعمل قليلاً. امام اوزاعی فرمود: «براستی که مؤمن کم می گوید و زیاد عمل می کند، ولی منافق زیاد می گوید و کم عمل می کند». "حلية الأولياء وطبقات الأصفياء" حافظ أبو نعيم اصفهاني.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 1929
دیروز : 3856
بازدید کل: 8518175

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010