Untitled Document
 
 
 
  2024 Dec 04

----

02/06/1446

----

14 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

عبدالله بن مسعود رضی الله عنه  مي‌گويد: رسول اكرم صلی الله علیه و آله و سلم  نماز مي‌خواند و حسن و حسين رضي الله عنهما روي پشت آن حضرت صلی الله علیه و آله و سلم  مي‌رفتند تا اينكه مردم، آنها را دور كردند. رسول‌خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «كاري با آنها نداشته باشيد؛ پدر و مادرم، فداي اين دو؛ هر كس، مرا دوست دارد، بايد اين دو را نيز دوست داشته باشد».
 احاديث بشأن السبطين، عثمان خميس، ص293؛ حديث، حسن است.

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

علم>شگفتی های آفرینش>زیست شناسی حیوانی ( زولوژی)

شماره مقاله : 11121              تعداد مشاهده : 1100             تاریخ افزودن مقاله : 16/3/1394

زیست شناسی حیوانی ( زولوژی)

 

 

حیوانات و پرنده ها  به صورت اجتماعی زندگی می کنند: 

 

وَمَا مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ وَلَا طَائِرٍ يَطِيرُ بِجَنَاحَيْهِ إِلَّا أُمَمٌ أَمْثَالُكُمْ ۚ مَا فَرَّطْنَا فِي الْكِتَابِ مِنْ شَيْءٍ ۚ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّهِمْ يُحْشَرُونَ ﴿٣٨  سورة الأنعام

ترجمه: هيچ جنبنده اي در روي زمين نيست و هيچ پرنده اي با بالهاي خود در هوا نمي پرد مگر آنکه چون شما امتهايي هستند ما در اين کتاب هيچ چيزي را فروگذار نکرده ايم و سپس همه را در نزد پروردگارشان گرد مي آورندز (38).

تحقیقات نشان داده است که حیوانات و پرنده ها به صورت اجتماعی زندگی می کنند برای نمونه آنها برنامه ریزی دارند و در کنار یک دیگر کار و زندگی می کنند، و در این آیه می بینیم که خداوند پرندگان را بعنوان "امت" یعنی گروهها و جماعتها می داند.

 

پرواز پرندگان:  

 

آیه دیگری در مورد پرندگان می فرماید:

أَلَمْ يَرَوْا إِلَى الطَّيْرِ مُسَخَّرَاتٍ فِي جَوِّ السَّمَاءِ مَا يُمْسِكُهُنَّ إِلَّا اللَّـهُ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ ﴿٧٩سورة النحل.

آيا به پرندگان رام شده در فضاي آسمان ننگريسته اند؟ آنها را کسي جز خدا نگاه نمي دارد، بي گمان در اين (قدرت نمايي) براي کساني که ايمان دارند نشانه هاست. (79).

معنای ادبی لغت "امساک"، گذاشتن یک دست برای گرفتن، یعنی نگه داشتن و گرفتن پشت کسی است، و این مفهوم را می دهد که الله جل جلاله با قدرت خود پرندگان را نگه می دارد...!

 آیه تاکید می کند که بین رفتارهای پرندگان و قوانین خداوند ارتباط نزدیکی وجود دار د.

 اطلاعات علمی جدید نشان داده است که گونه خاصی از پرندگان جهت برنامه ریزی جا به جایی خود به صورت حرفه ای درجه دما را به دست می آورند.

 وجود کدهای ژنیتیکی جهت برنامه ریزی مهاجرت، سفر های پر خطر و طولانی مدت را برای پرندگان جوان و بی تجربه و بدون راهنما  ممکن ساخته است، همچنین آنها قادرند که در تاریخ معینی به محلی که سفر از آنجا آغاز کرده اند باز گردند.

پروفسورهامبورگر در کتابی به نام پاور اند فراجیلیتی (قدرت و ضعف) نمونه هایی از پرندگان را  که در اقیانوس آرام زندگی  می کردند و سفرهایی با مسافت بیشتر از 24000 کیلومتر به شکل 8  داشتند واین سفرها دوره زمانی شش ماه را در برمی گرفت و سپس این پرندگان حداکثر در مدت یک هفته به نقطه اولیه خود باز می گشتند انجام داده است، که بیان می دارد اوامر بسیار پیچیده ای برای انجام این سفر  در سلول های عصبی پرندگان وجود دارد و مطمئنا برنامه ریزی شده اند...!

 آیا نباید در مورد هؤییت سازنده این برنامه تفکر نماییم؟...

 

زنبور و توانایی هایش:

 

 وَأَوْحَىٰ رَبُّكَ إِلَى النَّحْلِ أَنِ اتَّخِذِي مِنَ الْجِبَالِ بُيُوتًا وَمِنَ الشَّجَرِ وَمِمَّا يَعْرِشُونَ ﴿٦٨ ثُمَّ كُلِي مِنْ كُلِّ الثَّمَرَاتِ فَاسْلُكِي سُبُلَ رَبِّكِ ذُلُلًا ۚيَخْرُجُ مِنْ بُطُونِهَا شَرَابٌ مُخْتَلِفٌ أَلْوَانُهُ فِيهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ ۗ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَةً لِقَوْمٍ يَتَفَكَّرُونَ ﴿٦٩ سورة النحل.

و پروردگارت به زنبور عسل الهام کرد که از پاره اي از کوهها خانه بسازد و (نيز) از برخي از درختان و (نيز) از آنچه مردم داربست مي کنند. (68)  سپس از همی ميوه ها بخور و فرمانبردارانه راههاي پروردگارت را در پيش بگير. از شکمهاي زنبوران مآيه اي مي تراود، که رنگهاي مختلفي دارد، که در آن براي مردمان شفا است، بي گمان در اين نشانی روشني است براي کساني که مي انديشند. (69).

آقای ون فرچ به دلیل تحقیقات علمی در باره رفتارها و ارتباطات زنبورها در سال 1973 جایزه نوبل را دریافت کرد.

او می گوید:  یک زنبور بعد از کشف باغ و یا گل جدید بازمی گردد و به زنبور های همکارش نشانه دقیق و نقشه محل را می گوید تا به آنجا بروند.

 این آدرس دهی به نام رقص زنبور یاد می شود...!

 معنی حرکات این حشره که به منظور انتقال اطلاعات بین زنبورهای کارگر انجام می شود با استفاده علمی  از عکاسی و سایرروشها کشف شده است.

قرآن در آیه فوق ذکر می کند که چطور زنبور با مهارت های خویش  این کارها را انجام می دهد.   

جنسیتی که در بالا برای زنبور ذکر شده مونث است، بخ دلیل لفظ تانیث در "فسلکی و کلی"، این امر  بیان می کند که، زنبوری که جهت یافتن غذا خانه اش را ترک می کند مونث است و به عبارت دیگر زنبورهای کارگر مونث هستند...!

در واقع در نمایش نامه هنری چهارم اثر شکسپیر، بعضی از شخصیت های داستان در مورد زنبور صحبت می کردند و می گفتند که زنبورها سربازند وآنها یک پادشاه دارند...

 این نشان دهنده تفکر مردم در زمان شکسپیر است... به عبارت دیگر آنها تصور می کردند که زنبوران سربازان مذکری هستند که در خانه زیر دستان یک پادشاه هستند...

 به هر حال این نظریه نادرست است، زیرا سربازان مؤنث هستند و آنها گزارش ها را به یک پادشاه نه بلکه به یک زنبور ملکه می دهند...!

 اما کشف این واقعییت که 300 سال پیش صورت گرفت و توسط تحقیقات نوین به نتیجه رسید، هزار و چهار صد سال پیش توسط  قرآن بیان شده بود...!

 

تارهای عنکبوت و خانه سست و بی بنیاد:

 

مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّـهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنْكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا ۖ وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ ۖ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ ﴿٤١سورة العنكبوت.

ترجمه:  مثال آناني که به جاي خداوند دوستاني گرفته اند، همچون  عنکبوت است که خانه اي ساخته و به درستي که اگر مي دانستند سست ترين خانه ها خانه عنکبوت است. (41).

قرآن نه تنها ساختار فیزیکی تار عنکبوت را سست، حساس و ضعیف خوانده بلکه به سستی روابط در خانه عنکبوت نیز اشاره کرده است...!

خانه عنکبوت مکانی است که در آن اکثرا جنس مؤنث جفتش  یعنی همان عنکبوت مذکر را می کشد.

در اینجا  کسانی را که به غیر از الله جل جلاله در این دنیا و آخرت به کسی دیگری پناه می برند در سستی روابط به خانه عنکبوت تشبیه شده اند...!

 

روش زندگی و ارتباط مورچه ها با  یک دیگر:

 

وَحُشِرَ لِسُلَيْمَانَ جُنُودُهُ مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ وَالطَّيْرِ فَهُمْ يُوزَعُونَ ﴿١٧حَتَّىٰ إِذَا أَتَوْا عَلَىٰ وَادِ النَّمْلِ قَالَتْ نَمْلَةٌ يَا أَيُّهَا النَّمْلُ ادْخُلُوا مَسَاكِنَكُمْ لَا يَحْطِمَنَّكُمْ سُلَيْمَانُ وَجُنُودُهُ وَهُمْ لَا يَشْعُرُونَ﴿١٨سورة النمل.

ترجمه: و براي سليمان لشكريانش از جن و انس و مرغان گرد آورده شدند، و [از پراكندگي] باز داشته شدند. (17)  تا اينكه به دره مورچگان رسيدند، مورچهاي گفت: «اي مورچگان! به لانههاي خود برويد تا سليمان و لشكريانش نادانسته شما را پايمال نكنند. (18).

در گذشته بعضی از مردم بر این باور بودند که قرآن کتاب قصه ها و افسانه ها است چون که در آن مورچه ها با یک دیگر صحبت می کنند و پیامهای پیچیده ای را رد و بدل می کنند...

اما امروزه تحقیقات علمی حقایق بسیاری را برای ما در مورد زندگی مورچه ها واضح ساخته است که پیش از این بشر از آن اطلاعی نداشت...!

تحقیقات نشان داه است که  شیوه زندگی مورچه ها در مقایسه با سایر حشرات و حیوانات شباهت بیشتری به شیوه زندگی انسانها دارد، این واقعییت را می توان در مثال های زیر مشاهده نمود:

آ) مورچه ها به مانند انسانها اجساد همنوعانشان را دفن می کنند.

ب) آنها سیستم پیچیده ای برای تقسیم وظایف دارند لذا آنها مدیر، ناظر، سرکارگر، کارگر و غیره دارند.

پ) هنگامی که یک دیگر را می بینند برای مدتی به گفت و گو می پردازند.

ت) آنها روش پیشرفت ای برای برقراری ارتباط در بین یک دیگر دارند.

ث) آنها یک بازار منظم برای تبادله اجناس خود دارند.

ج) آنها  غلات را به مدت طولانی در زمستان ذخیره می کنند و اگر غلاتی را که ذخیره کرده اند جوانه بزند آنها این جوانه ها را قطع می کنند گویا مورچه ها می دانند که اگر اجازه دهند که این جوانه ها رشد کنند غلات از بین می روند...!

 همچنین  اگرغلات ذخیره شده در اثر باران مرطوب  شوند آنها این غلات را بیرون می آورند و در مقابل نور خورشید قرار می دهند تا خشک شوند سپس دوباره غلات را داخل می برند گویا آنها می دانند که رطوبت هوا باعث رشد ریشه ها می شوند که ریشه ها باعث از بین رفتن و فاسد شدن غلات می شوند...!

 

برگرفته از کتاب :

The Qur'an and Modern Science are compatible or incompatible                        

نویسنده: دکتر ذاکر نائک

 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

علما گفته‌اند: از ياران رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم ، هيچ خانواده‌اي نيست كه چهار نسل آن، اسلام آورده و به شرافت هم‌صحبتي با رسول‌اكرم صلی الله علیه و سلم  نايل شده باشند، مگر خانواده‌ي ابوبكر كه عبارتند از عبدالله‌ بن زبير (نوه‌ي ابوبكر)، مادر عبدالله‌ بن‌ زبير يعني اسماء بنت ابي‌بكر و خود ابوبكر و پدرش ابوقحافه رضی الله عنه . اين چهار نسل و هم‌چنين محمد بن عبدالرحمن ‌بن ‌ابي‌بكر ‌بن ‌ابي‌قحافه رضی الله عنه ، همگي از ياران و اصحاب رسول‌خدا صلی الله علیه و سلم  هستند. ( ابوبكر الصديق، از محمد رشيد رضا، ص7)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 12796
دیروز : 4242
بازدید کل: 8984795

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010