Untitled Document
 
 
 
  2024 Dec 04

----

02/06/1446

----

14 آذر 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

رسول خدا صلی الله علیه و سلم فرموده است:

(أريت في المنام أني أنزع بدلو بكرة على قليب، فجاء أبو بكر فنزع ذنوباً أو ذنوبين نزعاً ضعيفاً والله يغفر له ثم جاء عمربن الخطاب فاستحالت غرباً فلم أر عبقريا يفري فريه حتى روى الناس وضربوا بعطن)
«در خواب دیدم که از چاهی آب می‌کشم؛ آن‌گاه ابوبکر آمد و یک دلو آب از چاه کشید و او، در کشیدن آب ضعیف بود و خداوند، او را می‌بخشد. سپس عمر آمد و دلو را به دست گرفت؛ هیچ پهلوانی سراغ ندارم که همانند او کاری را بدین قوت انجام دهد. عمر چنان آب کشید که همه‌ی مردم و شترانشان سیراب شدند و به استراحت پرداختند»
 مسلم ش 2393 .



 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>مفاهيم اخلاقي>کنترول خشم در آسلام

شماره مقاله : 11115              تعداد مشاهده : 1537             تاریخ افزودن مقاله : 26/2/1394

 

کنترول خشم در آسلام:

 

چگونه خشم خویش را بر اساس آموزش های قرآن کنترول نمایید:

در طول روزه ماه رمضان مسلمانان تمرین می نمایند تا تمایلات بسیار اساسی خویش کنترل نمایند- نه تنها دوری از خوردن و نوشیدن بلکه تلاش نمایند تا بر احساسات خویش نیز غلبه نمایند. امکان دارد هر کسی از یک لحظه تا به لحظه دیگر عصبانی شود، بعضی اوقات زیاد و بعضی اوقات کم. اما در ماه رمضان عصبانیت شدید می تواند روزه را باطل بسازد، درست مثل اینکه آب نوشیده باشید. حکمت اسلامی  مسلمانان را هدایت می دهد تا با احساسات منفی و زیان آور در ماه رمضان و همچنان در طول زندگی مبارزه نمایند.

اهمیت:

چرا قهر منفی و آسیب رسان است؟ فوران قهر و غضب اطرافیان شما را آزرده می سازد مخصوصا، کسانی که به شما بسیار نزدیک هستند و شاید الفاظ و رفتارتان بر خلاف حالت نرمالتان، بسیار توهین آمیز به نظر برسد. عصبانیت می تواند بسیار دوام دار باشد که تندرستی و سلامتی شما را به خطر می اندازد.

 

قرآن عظیم الشان مومنان را چنین معرفی می نماید :" آنها کسانی هستند که در وقت خوشی و یا در سختی به دیگران کمک می کنند، خشم خویش را فرو می خورند و دیگران را می بخشند. الله نیکوکاران را دوست می دارد." (سوره سوم: آیه 134)

 

همچنان در این باره، حضرت محمد صلی الله و علیه وسلم می فرماید: " قدرتمند آن کسی نیست که حریف خویش رابهزمینمیزندبلکه آن کسی است که در هنگام غضب خویشتن را کنترل می کند."  همچنان ایشان فرموده اند که بهترین جهاد کنترل بر نفس است.

جلوگیری:

البته، کنترل خشم در همان مرحله اول بهتر است. آموزش های اسلامی به ما کمک می نماید تا نفس خویش را تزکیه و تادیب نماییم و زندگی را در زاویه ای قرار دهیم که احساسات خویش را کنترل نماییم. به خاطر غلبه بر خشم باید از احساسات خشونت آمیز بپرهیزیم. بعضی روشهای کنترل خشم در ذیل آمده است.

 

در مورد احساسات خویش و عامل قهرتان عمیقا فکر کنید. چه چیزی باعث می شود که بیش از حد عصبانی شوید و آیا قابل کنترل است؟

 

در مورد زندگی دیگران فکر کنید. این مسایل در مورد سایر تازه مسلمانان که مشقت های زیادی را تحمل می کنند چگونه است؟ در مو رد دوستان و اقوام نزدیکتان چطور؟ این شاید کمک نماید تا بفهمیم که مشکلاتی که با آن روبرو می شویم در مقایسه با سایرین بسیار ناچیز است و باعث می شود تا صبورتر شویم.

خارج از کنترل که هیچ کمکی به حل مشکل هم نمی نماید، نگه دارید.قول دهید خود را از اعمال منفی مکرر و

 

بدانید که در عین مهربانی خاموش بود نشانه ضعف نیست. بلکه قدمی در یک جاده بلند مرتبه است. این شیطان است که شما را ترغیب می کند که برعکس عمل کنید.

فکر کنید که احساسات شما چگونه سایرین را متاثر می سازد.

 

با یکی از دوستان قابل اعتماد و مشاوری که جواز داشته باشد در مورد مشکلتان صحبت کنید تا بخشی از احساساتان از طریق آن فرو نشیند.

ابه اندازه کافی تمرین فیزیکی کنید و یا از تکنیکهای آرامش بخش مانند نفس عمیق استفاده نمایید تا از عصبانیت مانع شوید

کنترل:

اگر باز هم عصبانی می شوید، پس چطور می توانید خود را کنتری کنید و آرامش تان را حفظ نمایید؟ حضرت محمد صلی الله و علیه وسلم به اصحاب خویش هدایت فرموده بود که در هنگام خشم قبل از هر چیز با گفتن اعوذ بالله من الشیطان الرجیم به خداوند پناه ببرند. چون خشم همیشه تحت اثرات شیطان به میان می آید و در این حالت باید حمایت و استقامت را از خداوند طلب نمود.

 

" اگر تلقینی از طرف شیطان به ذهنتان هجوم آورد، از خداوند پناه بخواهید همانا او شنوا و دانا است. کسانی که از خداوند می ترسند، وقتی اندیشه ای بد از طرف شیطان به طفشان هجوم بیاورد، خداوند را یاد می نمایند و همانا، آنها راستی را می بینند." ( سوره 7: ایات 201-200)

 

  همچنان پیامبر نصیحت نموده که در هنگام خشم اگر ایستاده اند، بنشینند و اگر نشسته اند، بخوابند.

 

خود را با آب وضو آرام بسازید و یا حتی می توانید، دوش (غسل) بگیرید. گفته می شود که آب آتش خشم را فرو می نشاند و آرامش می آورد.

 

خود را مجبور بسازید که خاموش بمانید. این سنت حضرت محمد صلی الله علیه و سلم است. همچنان کمک می کنید از گفت چیزهایی که قصد اظهار آن را ندارید، خود داری کنید. در هنگام سخن گفتن از لغات نیکو استفاده نمایید تا عصبانیت را کاهش دهد. 

 

منبع: http://islam.about.com

 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

علماء سلف مي گفتند: "اننا لفي نعمة لو يعلم الملوك ما نحن فيها لجالدونا بالسيوف"، يعنى: "ما در نعمتى هستيم كه اگر پادشاهان از آن با خبر شوند با ما با شمشير براى حصول آن نعمت خواهند جنگيد" (سایت جامع فتاوای اهل سنت و جماعت IslamPP.Com)

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 12768
دیروز : 4242
بازدید کل: 8984767

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010