Untitled Document
 
 
 
  2024 Sep 16

----

12/03/1446

----

26 شهريور 1403

 

تبلیغات

حدیث

 

حديث: عن أبي مَالِكٍ الْحَارِثِ بْنِ عَاصِم الأشْعريِّ رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُ قال: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّم: « الطُّهُورُ شَطْرُ الإِيمَان، وَالْحَمْدُ للَّه تَمْلأَ الْميزانَ وسُبْحَانَ الله والحَمْدُ للَّه تَمْلآنِ أَوْ تَمْلأ مَا بَيْنَ السَّموَات وَالأَرْضِ وَالصَّلاَةِ نور، والصَّدَقَةُ بُرْهَان، وَالصَّبْرُ ضِيَاء، والْقُرْآنُ حُجَّةُ لَكَ أَوْ عَلَيْك. كُلُّ النَّاس يَغْدُو، فَبِائِعٌ نَفْسَهُ فمُعْتِقُها، أَوْ مُوبِقُهَا »

(روایت مسلم). 

ترجمه: از ابو مالک حارث بن عاصم الاشعري رضي الله عنه روايت است که رسول الله صلي الله عليه وسلم فرمود:
"پاکي نصف ايمان است، و الحمد لله ميزان را پر مي کند، و سبحان الله و الحمد لله هردو پر مي کنند و يا پر مي کند بين آسمانها و زمين را، و نماز نور و روشنائي است، و صدقه دليل است، و صبر روشني است، و قرآن دليل است بنفع يا به ضرر تو، هر انسان صبح ميکند، سپس خويشتن را مي فروشد، يکي نفسش را (از عذاب) آزاد مي کند و ديگري نفسش را هلاکش ميکند." 

 معرفی سایت

نوار اسلام
اسلام- پرسش و پاسخ
«مهتدين» (هدايت يافتگان)
اخبار جهان اسلام
تاریخ اسلام
کتابخانه آنلاین عقیده
سایت اسلام تکس - پاسخ به شبهات دینی
خانواده خوشبخت
شبکه جهانی نور
سایت خبری تحلیلی اهل سنت
بیداری اسلامی
صدای اسلام

 

 

 

  سخن سایت

قال ابن الجوزي ( تلبيس إبليس: 447) ‏عن يحيى بن معاذ يقول: «اجتنب صحبة ثلاثة أصناف من الناس العلماء الغافلين والفقراء المداهنين والمتصوفة الجاهلين».
امام ابن جوزی در کتاب "تلبیس ابلیس" آورده: از يحيي بن معاذ نقل است كه فرمود: «از صحبت سه گروه بپرهيزيد: عالمان غافل، فقيران تملق گو و صوفیان جاهل».

لیست الفبایی     
               
چ ج ث ت پ ب ا آ
س ژ ز ر ذ د خ ح
ف غ ع ظ ط ض ص ش
ه و ن م ل گ ک ق
ی
   نمایش مقالات

قرآن و حدیث>اعجاز قرآن و سنت>اسلام > گسترش دين اسلام در جهان

شماره مقاله : 10818              تعداد مشاهده : 345             تاریخ افزودن مقاله : 24/6/1390

گسترش دین اسلام در جهان
 
رسول الله صلی الله علیه وسلم در حدیث شریف می فرمایند: 
(سيبلغ هذا الأمر – أي الإسلام - ما بلغ الليل والنهار)  
(این دین به هرجا که شب و روز باشد ، خواهد رسید.)
 
شرح حدیث:
این فرموده، یک معجزه ی شگفت انگیز پیامبر صلی الله علیه وسلم است که بیانگر گسترش سریع اسلام می باشد، و از این حقیقت پرده بر می دارد که این دین به زودی تمام نقاط کره ی زمین را فرا خواهد گرفت. این همان چیزی است که سرشماری های اخیر از جمعیت مسلمانان در کل کشورهای جهان به ما می گوید:.
تبلیغ اسلام 1400 سال پیش با یک نفر یعنی سرورمان رسول الله صلی الله علیه وسلم آغاز گردید، و اکنون تعداد مسلمانان جهان بیش از یک میلیارد و چهارصد ملیون نفر شده است!!
راز چنین گسترش شگفت انگیزی چیست و آمار های جهانی در مورد جمعیت حال حاضر مسلمانان در جهان، چه می گوید؟
 
حقایق علمی:
امروزه در کل جهان بیش از 4200 دین مختلف وجود دارد! که آمار گواهی می دهد که دین اسلام سریع تر از همه ادیان درحال گسترش است! تنها در سال 1999 جمعیت مسلمانان جهان بالغ بر یک میلیارد و دویست میلیون نفر بود. امّا دین اسلام اکنون در تمام قاره های جهان در حال گسترش است ، طوری که در سال 1997 آمار مسلمانان در شش قاره به ترتیب زیر بوده است:
در آسيا 780 میليون، آفريقا 308 میليون، اروبا 32 میليون، آمريكا 7 میليون، و در استراليا 385هزار نفر. 
این در حالی است که در سال 1900 جمعیت مسلمانان کمتر از نصف جمعیت مسیحیان بوده است، امّا (طبق تخمین ها) در سال 2025به سبب رشد فزاینده ی دین اسلام، تعداد مسلمانان از مسیحیان بیشتر خواهد شد و این بالاترین رشد جمعیت یک دین در جهان است!
در اینجا یک معجزه ی بزرگ و شگفت انگیز نبوی وجود دارد ، که رسول اعظم صلی الله علیه وسلم در مورد آن سخن گفته و این حقیقت را آشکار فرموده که اسلام در تمام سرزمین های کره ی خاکی گسترش خواهد یافت. حضرت می فرمایند: «سيبلغ هذا الأمر – أي الإسلام - ما بلغ الليل والنهار» (این دین به هرجا که شب و روز باشد ، خواهد رسید.) بدان معنا که در هر نقطه ای که شب و روز داشته باشد، اسلام داخل خواهد شد و به آنجا خواهد رسید و این همان چیزی است که عملاً در زمان ما اتفاق افتاده است، زیرا در تمام کشورها ی جهان مسلمانان حضور دارند.
اگر به این نکته نیز توجه کنیم که پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) این حدیث را در مرحله ی ضعف و زمان اندک بودن تعداد مسلمانان، یعنی در شرایطی که کسی اصلاً انتظار نداشت که اسلام در تمام کشورهای جهان گسترش پیدا کند، بیان فرموده اند، عظمت این معجزه را بیشتر درک خواهیم نمود. 
 این حدیث شریف برای آن است که در هنگام ضعف و تعداد اندک مؤمنان، به کمکشان بشتابد و اگر محمد صلی الله علیه وسلم پیغمبری از جانب خدا نمی بود هرگز جرأت نمی کرد به یارانش بگوید که روزی اسلام در تمام نقاط زمین گسترش خواهد یافت، زیرا ضمانتی برای سخن خود نداشت؟
 
وجه اعجاز
به همین دلیل می توان گفت که این یک معجزه ی علمی برای جناب رسول الله صلی الله علیه وسلم به حساب می آید، زیرا امکان ندارد کسی که دین تازه ای آورده وعده ای بسیار اندک دورش جمع شده و به او ایمان آورده باشند، چنین سخنی بر زبان آورد، مگر شخصی که کاملاً مطمئن باشد که این دین نه تنها گسترش خواهد یافت بلکه سرعت گسترش و انتشارش از هر دین دیگری بیشتر خواهد بود، و داشتن چنین اطمینان محکم و البته استواری ممکن نیست، مگر برای کسی که به وحی آسمانی متصل است، یعنی تنها کسی که پیامبری از جانب الله تعالی باشد.  
این حقیقت، ادّعای تمام کسانی را که قرآن را تألیف محمد رسول الله صلى الله عليه وسلم می دانند، رد می کند؛ زیرا هیچ انسانی نمی توانست پیش بینی کند که اسلام روزی با این سرعت سرسام آور دربین انسانها رواج خواهد یافت، امّا این خداوند است که خود به ایشان این خبر را داده، تا قلبش را به این حقیقت مطمئن سازد که بی گمان این دین به هر جا که شب و روز برسد، خواهد رسید.
 
ترجمه عبیدالله
 



 
بازگشت به ابتدای صفحه     بازگشت به نتایج قبل                       چاپ این مقاله      ارسال مقاله به دوستان

اقوال بزرگان     

امیر مؤمنان، علی رضی الله عنه  از پسرش حسن رضی الله عنه  پرسید: «میان ایمان و یقین، چقدر فاصله وجود دارد؟» پاسخ داد: «چهار انگشت». علی رضی الله عنه  فرمود: «چگونه؟» گفت: «ایمان، عبارتست از آنچه گوش‌هایت شنیده و قلبت، تصدیق نموده؛ و یقین، عبارتست از آنچه چشمانت، دیده و قلبت، آن را بدون هیچ شک و تردیدی، پذیرفته است و فاصله‌ی چشم و گوش با هم، فقط چهار انگشت می‌باشد». التبيين في أنساب القرشيين، ص127.

تبلیغات

 

منوی اصلی

  صفحه ی اصلی  
 جستجو  
  روز شمار وقايع
  عضویت در خبرنامه  
پیشنهادات وانتقادات  
همكارى با سايت  
ارتباط با ما  
 درباره ی ما  
 

تبیلغات

آمار

خلاصه آمار بازدیدها

امروز : 6271
دیروز : 3293
بازدید کل: 8241616

تعداد کل اعضا : 608

تعداد کل مقالات : 11123

ساعت

نظر سنجی

كداميك از كانال‌هاى اهل سنت فارسى را بيشتر مي‌پسنديد؟

كانال فارسى نور

كانال فارسى كلمه

كانال فارسى وصال

نمایش نتــایج
نتــایج قبل
 
.محفوظ است islamwebpedia.com تمامی حقوق برای سایت
All Rights Reserved © 2009-2010